Welkom bij Christofoor
Praktijk voor Psychologie en Levensbeschouwing

 

Voor welke problemen?Hoe werkt het? / WachttijdenEn verder..

Hoe werkt het?

Aanmelding
Voor een afspraak kunt u zelf contact opnemen met Christofoor via een e-mail, telefonisch: 06-47559670, of door middel van het aanmeldformulier op deze site. Om voor vergoeding van de kosten door de zorgverzekering in aanmerking te komen is een verwijzing van uw huisarts noodzakelijk.

Iedere verzekerde heeft in Nederland het recht om zelf een psycholoog te kiezen. Bij Christofoor zijn patiënten van elke huisartsenpraktijk van harte welkom.

Behandeling
Na aanmelding wordt er telefonisch een eerste afspraak ingepland. In dit eerste gesprek brengen wij samen uw probleem of uw vraag in kaart. Na een of twee gesprekken wordt er een voorlopige diagnose gesteld. Daarna wordt besproken hoe het probleem kan worden aangepakt. Vervolgens gaan we aan de slag met een voor u op maat gesneden behandeling en werken zo aan een oplossing.

werkwijze
Afhankelijk van u als cliënt, en van het probleem waaraan gewerkt wordt, kan er gekozen worden voor verschillende methodieken. Het belangrijkste is dat wij samen een aanpak kiezen die bij u als persoon past, en waardoor uw eigen herstellend vermogen wordt vergroot. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een cognitief-gedragsmatige aanpak, een inzichtgevende benadering, EMDR, of mindfulness. Of aan een combinatie van methodes. Een gesprek duurt drie kwartier. Afhankelijk van de vraagstelling wordt er voor een kort, een middellang of een intensief traject gekozen. Meestal is dat voldoende om weer op eigen kracht verder te kunnen.

Wachttijden
De praktijk is recent verhuisd van Susteren naar Thorn en wordt daar op kleine schaal voortgezet.
Er geldt een aanmeldstop tot minimaal 1 oktober 2022.