Welkom bij Christofoor
Praktijk voor Psychologie en Levensbeschouwing

 

Wie is wie?Visie

Wie is wie?

Francis Keyers
drs. Francis Keyers (*1960), is geregistreerd als GZ-psychologe in het BIG-Register en is Registerpsychologe NIP. Zij groeide op in Thorn en studeerde klinische psychologie en moderne geschiedenis in Amsterdam en theologie in Rome.
Zij heeft gedurende meer dan 35 jaar een rijke schat aan professionele ervaring opgebouwd in uiteenlopende settings, zoals de GGZ, de

arbeidsreïntegratie en de verpleeghuiszorg. Ook begeleidt zij al vele jaren priesters en religieuzen en is zij als gastdocente en supervisor verbonden aan de priesteropleidingen van de zuidelijke bisdommen.
Francis leefde tien jaar als moniale -een vrouwelijke monnik- in een klooster in Toscane, Italië. Deze jaren leerden haar te luisteren naar de stilte en naar al wat zich roert in het hart van de mens. Die ervaring vormt de basis van haar menszijn en van haar werk met cliënten.

Christofoor
Christofoor, vaak ook Christoffel genoemd, is de naam van een heilige die van oudsher wordt aangeroepen door reizigers. Christofoor woont bij een onstuimige rivier waar mensen op hun levensreis dreigen te stranden of te verdrinken door de moeilijke en gevaarvolle situatie. Hij legt zich erop toe hen veilig naar de overkant te dragen. Daarin weet hij zich ten slotte ook zelf gedragen door het Christuskind dat ons allen draagt. De psychologische praktijk deelt in deze roeping van Christofoor.